Studiebegeleiding

Ervaringen

Jongen, 20 jaar (MBO)

Geschreven door moeder
Onze zoon heeft enkele jaren huiswerkbegeleiding gehad ivm taalontwikkelingsstoornis. Geweldig goede begeleiding, Heel professioneel, flexibel en doelgericht. Hierdoor heeft hij zijn MBO diploma logistiek niveau 1 en 2 behaald. Echt een topprestatie! Iedereen hartstikke bedankt voor de goede hulp. Zijn we echt heel blij mee!

(Dit bericht is geplaatst op 03-03-2020)

Meisje, 12 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder
Onze dochter heeft 3 jaar begeleiding gehad van juf Michelle. Wij zijn een en al lof. Super begeleiding en erg flexibel. Ze is er super goed geholpen. Ook is ze er nooit met tegenzin heen gegaan en ze heeft het altijd als leuk ervaren de bijlessen. Ze heeft er ook meer zelfvertrouwen doorgekregen. Nu op naar de brugklas!

Michelle bedankt voor alles!

(Dit bericht is geplaatst op 26-05-2019)

Jongen, 13 jaar (leerjaar 2)

Geschreven door moeder
Onze zoon had in de 2de 4 onvoldoendes op zijn rapport. Hij had geen zin om te leren, wist niet hoe hij moest plannen en hield zich niet aan einddata en inleverdata. Dus, als hulpmiddel Juf Michelle ingeschakeld. Onze zoon kreeg Marcella als juf en de klik was er meteen. Het komt erop neer dat onze zoon in 4 maanden tijd alle onvoldoendes ruim heeft opgehaald en hij het leuk vindt om naar de bijles te gaan.

Echt een aanrader!

(Dit bericht is geplaatst op 10-07-2018)

Jongen, 12 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder
Super begeleiding, super flexibel & goed geholpen! Met leren en ook hoe te leren! En ook niet onbelangrijk: gezellig!
Bedankt Juf Sandra (en Juf Michelle)

(Dit bericht is geplaatst op 29-05-2018)

Meisje, 12 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder
Eind groep 5 bleek dat mijn dochter een flinke rekenachterstand had. In groep 6 zijn we bij Juf Michelle gestart en m.b.v. de Jamara-methode heeft Z. het automatiseren onder de knie gekregen. Vanaf toen ging het berg opwaarts en werd de achterstand van toch 1.5 jaar in een paar maanden tijd weggewerkt. Ook in groep 7 en 8 zijn we doorgegaan met de bijlessen, wel iets minder vaak dan in de eerste periode. Wij gingen meestal op de zaterdagmorgen. De lessen heeft Z. als prettig ervaren. Michelle was altijd positief, vol geduld en zorgde voor een gezellige sfeer. Na afloop van de les was er altijd een praatje en ook kregen we per mail van elke les een logboek. Z. zit nu in de brugklas en het gaat goed. Dankzij Michelle is haar zelfvertrouwen flink gegroeid.

(Dit bericht is geplaatst op 06-04-2018)

Jongen, 13 jaar (VMBO-T/HAVO, leerjaar 2)

Geschreven door moeder
Juf Michelle, super bedankt. Onze zoon heeft veel opgestoken van jouw begeleiding. Ten eerste is zijn zelfvertrouwen enorm gegroeid en ten tweede heeft hij geleerd om gestructureerd te werken.

(Dit bericht is geplaatst op 19-02-2018)

Jongen, 16 jaar (VMBO, leerjaar 4)

Geschreven door moeder
Twee maanden voor het examen VMBO-TTO-TG hebben we de hulp ingeroepen van juf Michelle voor examentraining Engels. Onze zoon kreeg hulp van Marcella en dit heeft hem zelfvertrouwen gegeven om het examen goed te doorstaan. Hartelijk dank daarvoor!

(Dit bericht is geplaatst op 29-06-2017)

Meisje, 12 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder
We zijn heel blij dat onze dochter zo veel geleerd heeft bij Marcella. Door deze extra les in de week was groep 8 voor haar niet zo moeilijk. Ze ging met veel plezier iedere weer naar Marcella, Bedankt.

(Dit bericht is geplaatst op 29-06-2017)

Jongen, 17 jaar (HAVO, leerjaar 5)

Geschreven door de leerling
Tijdens het afgelopen schooljaar heb ik begeleiding gehad van Michelle en Sandra. Ik was erg blij met hun enthousiaste hulp en heb veel van hen geleerd. Hartelijk bedankt daarvoor!

(Dit bericht is geplaatst op 24-05-2017)

Jongen, 11 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder
Onze zoon heeft enorm veel gehad aan de begeleiding van juf Michelle! Door de begeleiding heeft hij veel meer vertrouwen in zijn eigen kunnen gekregen en zijn ook zijn resultaten enorm vooruit gegaan. Hij is super trots op zichzelf en geeft zelf aan dat dit mede door de hulp van juf Michelle komt!
Michelle is heel enthousiast, super positief richting de kinderen en heel deskundig.

(Dit bericht is geplaatst op 06-03-2017)

Jongen, 8 jaar (groep 5)

Geschreven door moeder
Onze zoon is met veel plezier naar Juf Michelle gegaan. Hij krijgt nu begeleiding op school en vond het zelfs jammer dat hij niet meer naar Michelle toe hoeft. Michelle is vakkundig en kijkt naar wat het kind nodig heeft. Bedankt voor de fijne hulp en indien nodig komen we zeker terug. Succes!

(Dit bericht is geplaatst op 20-12-2016)

Jongen, 9 jaar (groep 6)

Geschreven door moeder
De bijles heeft mijn zoon vooral geholpen met geld rekenen en klok kijken. Hierin hebben we hem zien groeien. Dit is fijn voor zijn zelfvertrouwen geweest. Het logboek is erg fijn en overzichtelijk.

(Dit bericht is geplaatst op 14-12-2016)

Meisje, 13 jaar (brugklas)

Geschreven door moeder
Onze dochter begon in groep 7 bij juf Michelle om het rekenen bij te spijkeren. Wat een goede begeleiding heeft ze gekregen. Ze is heel positief benaderd door Michelle en heel goed geholpen. Vooral haar zelfvertrouwen is toegenomen. Nu in de brugklas kan ze goed mee met wiskunde en dat is een mooi begin. We kunnen altijd terecht bij Michelle als het nodig is en dat is een fijne gedachte. Bedankt michelle!!!

(Dit bericht is geplaatst op 19-10-2016)

Meisje, 17 jaar (HAVO, leerjaar 5)

Geschreven door de leerling
Dit jaar mocht ik mijn havo examens gaan maken, dat was erg spannend! Nu zat ik in mijn maag met economie, een vak waarvoor ik dit jaar nog geen voldoende had gehaald en gemiddeld een 4.8 stond. Toen hebben we juf Michelle ingelicht en gevraagd of ze mij kon helpen. Dat wilde ze zeker, maar voor haar was het al wat langer geleden dus heeft ze haar economie weer even voor mij opgefrist! Samen hebben we examens gemaakt en gekeken waar de moeilijkheden voor mij zaten! En met resultaat, want voor mijn examen haalde ik een 5.9! Ik ben erg blij met die resultaat ik ben er erg trots op! Dit mede dankzij juf Michelle! Super bedankt en ik hoop dat je nog veel mensen vooruit kan helpen zodat ook hun mooie resultaten zullen behalen! BEDANKT!

(Dit bericht is geplaatst op 07-07-2016)

Meisje, 16 jaar (VMBO, leerjaar 4)

Geschreven door moeder
Wij kunnen niets dan lof uitten. S. heeft bijles gehad van Sandra en sindsdien gingen de punten weer omhoog en kwam er rust. Zelfs op feestdagen werd er gewerkt. Na iedere les krijg je via de mail logboek toegestuurd zodat je terug kunt kijken en weet waar je nog aan moet werken. Chapou wat jullie bereikt hebben. Ze ging zelfverzekerd de eindexamens in en we hopen dat t haar ook beloont wordt want verdient heeft ze t. Super bedankt voor alles en zal jullie zeker aanraden bij mensen.

(Dit bericht is geplaatst op 13-06-2016)

Meisje, 16 jaar (VMBO, leerjaar 4)

Geschreven door de leerling
Ik vond de begeleiding fijn, want Michelle motiveerde en stimuleerde mij om op een goede manier te gaan leren voor mijn examen. Dit gaf mij weer zelfvertrouwen en goede hoop. Ook was Michelle erg enthousiast en dat was motiverend.

(Dit bericht is geplaatst op 15-05-2016)

Meisjes, 12 jaar (groep 7 en 8)

Geschreven door moeder
Onze dochters hebben in groep 7 en 8 begeleiding gehad van Michelle. De kernwaarden, kleinschaligheid, persoonlijk contact en veilige sfeer die Michelle uitdraagt, komen zeker terug in de begeleiding. Zorg op maat en flexibiliteit mogen hier ook bij. Michelle kijkt naar wat belangrijk is maar wat je als kind en ouders wenst wordt ook in de begeleiding meegenomen. Ook de communicatie met de leerkracht is goed en fijn omdat ook dit op elkaar afgestemd wordt. Kortom, goede ervaringen. Michelle bedankt!

(Dit bericht is geplaatst op 11-05-2016)

Meisje, 11 jaar (groep 8)

Geschreven door de leerling
Juf Sandra heeft mij erg veel geleerd. Ik had nogal moeite met rekenen, met name de “saaie” keer- en deelsommen. Gaandeweg de lessen heb ik bij Sandra mijn rekenachterstand weggewerkt en nu kan ik weer met de grote groep mee in de klas, zonder extra uitleg van de juf. Sandra, bedankt voor de leuke en leerzame lessen. Als iemand mij vraagt om een adres voor bijlessen, zal ik ze zeker naar jullie doorverwijzen. Erg laagdrempelig, niets moet. Nogmaals bedankt voor deze hulp.

(Dit bericht is geplaatst op 01-03-2016)

Meisje, 14 jaar (Havo, leerjaar 3)

Geschreven door moeder
We konden meteen bij Michelle terecht toen we hulp nodig hadden bij het leren. Voor H. is dit een goede aanvulling geweest. Het enthousiasme van Michelle maakte dat H. met plezier naar de huiswerkbegeleiding ging. Ook het logboek dat we na iedere begeleiding hebben ontvangen was erg fijn.

(Dit bericht is geplaatst op 17-02-2016)

Jongen, 13 jaar (tweetalig VWO, leerjaar 2)

Geschreven door de leerling
Het is altijd gezellig met Michelle en je leert er veel. ik heb nu geleerd hoe ik het beste samenvattingen kan maken en dat zie ik terug in mijn cijfers. het is zeker een aanrader.

(Dit bericht is geplaatst op 02-02-2016)

Meisje, 8 jaar (groep 4)

Geschreven door moeder
L. had wat rekenachterstand, daardoor zijn we bij juf Michelle terecht gekomen en door een aantal leuke lessen bij juf Sandra is L. nu helemaal bij! Op een super leuke manier is de basis van het rekenen haar bijgebracht. L. ging elke week met enorm veel plezier. Juf Sandra; bedankt!

(Dit bericht is geplaatst op 06-01-2016)

Meisje, 13 jaar (VMBO-T/HAVO, leerjaar 2)

Geschreven door de leerling
Ik vond het heel fijn om met Michelle samen te werken. Ze heeft mij veel geleerd. Over samenvattingen maken het meest. Ik heb er heel veel profijt van. Door Michelle heb ik geleerd hoe ik moet leren. Bedankt daarvoor.

(Dit bericht is geplaatst op 18-12-2015)

Meisje, 8 jaar (groep 5)

Geschreven door moeder
Wat een enthousiasme, motivatie, oprechte interesse en betrokkenheid! Dat is wat voor ons de begeleiding van Juf Michelle kenmerkt. Dit voelde heel prettig waardoor we ons altijd welkom en begrepen voelden. Ze sloot daardoor prima aan bij datgene wat voor E. nodig was om verder te komen.
E. heeft in korte tijd al een grote sprong gemaakt door een AVI leesniveau omhoog te gaan. We gaan nu zelf leeskilometers met haar maken en indien nodig komen we heel graag weer terug voor begeleiding.
Dankjewel voor je hulp. Super!

(Dit bericht is geplaatst op 08-09-2015)

Meisje, 11 jaar (groep 7)

Geschreven door moeder
Ruim een jaar geleden zijn we bij Juf Michelle gestart. In dit jaar heeft onze dochter een ontwikkeling in rekenen doorgemaakt van maatwerk groep 5 naar rekenen in groep 5 naar nu rekenen in groep 6/7. Een fantastische prestatie waarbij Juf Michelle oprecht geïnteresseerd is in haar leerling, de ontwikkeling van haar leerling en waarbij zij de juiste methode zoekt om haar leerling te begeleiden en motiveren. In plaats van met tegenzin te gaan rekenen begint onze dochter zelf aan de sommetjes. En niet op z’n minst belangrijk zie je het zelfvertrouwen groeien! Onze dochter gaat met plezier naar Juf Michelle. We kunnen haar bij iedereen van harte aanbevelen.

(Dit bericht is geplaatst op 29-07-2015)

Meisje, 16 jaar (VMBO-Basis, leerjaar 4)

Geschreven door moeder
We zijn gestart bij michelle toen kiki naar het examenjaar ging. Ze had daarvoor al huiswerkbegeleiding gehad op school (met meerdere kinderen),  maar daar had ze niet voldoende resultaat. Bij Michelle was de begeleiding 1 op 1 en super bertokken. De contacten onderling met ouder zijn ook erg goed. En nu maar hopen dat ze slaagt. Michelle bedankt.

(Dit bericht is geplaatst op 20-05-2015)

Geschreven door Juf Michelle
K. is met vlag en wimpel geslaagd! Haar doorzettingsvermogen en wilskracht zijn beloond. Gefeliciteerd K.!

(Dit bericht is geplaatst op 11-06-2015)

Meisje, 15 jaar (HAVO, leerjaar 4)

Geschreven door moeder
We hebben juf Michelle leren kennen als een zeer spontane, gedreven, positieve en enthousiaste juf, voor wie geen enkele moeite te veel is. Na iedere begeleiding volgde per mail een gedetailleerd logboek, met daarin o.a. tips, adviezen en oefeningen. Heel prettig!

(Dit bericht is geplaatst op 17-04-2015)

Jongen, 13 jaar (brugklas)

Geschreven door vader
Vandaag is het de laatste dag begeleiding voor T.
Ruim anderhalf jaar hebben wij gebruik mogen maken van jouw diensten en niet zonder resultaat.

In oktober 2013 werden we – toen T. in groep 8 zat – ermee geconfronteerd dat uit alle testen en toetsen bleek dat T. waarschijnlijk niet naar de Havo of Mavo kon.

Hier waren wij wel altijd van uitgegaan omdat T. – zoals het altijd werd gezegd- een gemiddelde leerling was zonder al te grote problemen.
Geen hoogvlieger maar gewoon gemiddeld wat wij vertaalden als Mavo of Havo.

Geconfronteerd met dit feit en nog enkele maanden voor de belangrijke Cito-toets hebben wij jou hulp ingeroepen en ben jij met T. aan de slag gegaan.
Eén keer in de week begeleiding resulteerde uiteindelijk erin dat T. in enkele maanden groeide in alles en uiteindelijk uit de Cito toets een score kwam voor ruim Havo. Ruim Havo terwijl in de vorige testen eruit kwam dat hij de Mavo niet zou aankunnen. Uiteindelijk hebben we in overleg met jou, T. en het Elzendaalcollege besloten toch voor de Mavo op het Elzendaalcollege te gaan, ondanks het negatieve advies hierin van de lagere school. Wij geloofden in T. en T. geloofde in zichzelf doordat zijn zelfvertrouwen – mede door jouw begeleiding – gegroeid was.

Nu, na een half schooljaar Mavo is gebleken dat dit de juiste keuze is geweest, want met een gemiddelde van een 7 en geen enkele onvoldoende is gebleken dat hij de Mavo heel goed aan kan. Met dank aan jouw begeleidingen. Hadden we geen begeleiding van jou voor T. geregeld, dan was T. dit niet gelukt.

Vanaf vandaag gaat hij het zelf doen want jou werk zit erop.

Michelle. Topwerk afgeleverd. Bedankt voor dit alles, ook namens T.

(Dit bericht is geplaatst op 19-01-2015)

Meisje, 12 jaar (groep 8)

Geschreven door moeder (op Facebook)
Mijn dochter gaat nu ruim drie maanden naar Juf Michelle. En in die drie maanden heeft ze een vooruitgang geboekt van bijna twee schooljaren op het gebied van hoofdrekenen. Door de aandacht en het geduld waarmee Juf Michelle het rekenen uitlegt is mijn dochter al meerdere malen boven zichzelf uitgestegen. Alvast bedankt Juf Michelle!!!!!!

(Dit bericht is geplaatst op 13-11-2014)

Jongen, 16 jaar (VMBO-Kader economie, leerjaar 4)

Geschreven door een leerling
Ik had moeite met economie op school en wiskunde daarom heeft mijn moeder contact opgenomen met Michelle, ik kon meteen terecht voor een gesprek. Wat ik fijn vond is dat ik zelf kon aangeven wat ik lastig vond en daar gingen we aan werken. Michelle heeft me geleerd de belangrijkste stukken uit een tekst te halen en een goede samenvatting te leren maken en ze leerde me om goed te leren eigenlijk ze gaf me hiervoor supergoede tips. Ook bleek dat ik tijdens het lezen woorden en zinnen oversloeg ze heeft toen met mijn moeder overlegd of we open stonden voor een training daarvoor en door simpele oefening mijn ogen weer focussen op een punt. deze oefeningen heb ik in de vakantie gedaan. Het resultaat was super ik sla veel minder woorden over en lees veel beter. Ook de resultaten op school zijn een stuk beter geworden door de begeleiding bij Michelle daarbij vind ik het ook nog erg gezellig bij Michelle.

(Dit bericht is geplaatst op 27-10-2014)

Meisje, 14 jaar (HAVO, leerjaar 3)

Geschreven door een leerling
Beste Michelle en de lezers,

Ik had moeite met het samenvatten van grote teksten, de belangrijkste punten eruit halen, een samenvatting maken, ect. Ik heb Michelle gebeld en ik kon meteen een afspraak maken. De bijlessen erna werd ik super geholpen en begeleid. Ze gaf goede tips en hielp mij met mijn samenvattingen. Later bleek dat ik wiskunde een moeilijk vak vond en toen ik vroeg of ze dat wilde uitleggen, deed ze dat. Door Michelle’s begeleiding, hulp, en tips heb ik alle toetsen gehaald en zit ik nu in HAVO 3. Michelle, hartstikke bedankt! En voor alle mensen die overwegen bijles te nemen bij Michelle, het is echt een aanrader en je krijgt er echt geen spijt van!

groetjes en een dikke knuffel, D.

(Dit bericht is geplaatst op 12-10-2014)

Jongen, 13 jaar (HAVO, leerjaar 2)

Geschreven door een leerling
Michelle, hartstikke bedankt.
Je hebt me heel erg op weg geholpen met mijn wiskunde moeilijkheden. En ik raad voor andere kinderen die hulp zoeken “juf Michelle” zeker aan. Ze is een hele blije spontane juf, erg leuk om mee te werken!

Gr. S.

(Dit bericht is geplaatst op 30-09-2014)

Meisje, 8 jaar (groep 4)

Geschreven door moeder
Ik trok aan de bel bij de juf van mijn dochter over haar gemiddeld score met rekenen. Maar ook omdat ik zelf geen reken wonder bent en ik weet hoe lastig het is als je rekenen nooit als prettig en makkelijk ervaren heeft. De school vond het niet zorgwekkend dat zij beetje achter liep met haar rekenen, maar ik dacht, als je eenmaal achter bent, dan blijft dat ook zo. Liever nu beetje inhalen dan straks  met ander dingen in de knoop komen.

Mijn dochter was dus gedoemd om dezelfde weg te gaan als ik, en daar wou ik als ouder iets aan doen. Op school werd alleen maar gezegd dat ik tafels moest leren met haar, maar hoe het hele automatiseringsproces verliep, dat was onduidelijk. Ik ging op zoek op de Net en vond Juf Michelle die de Jamara reken methode aanleerde aan kinderen.

Mijn dochter was al zover dat als ik haar sommen liet doen, ze een wit snoetje kreeg en liever niet meewerkte. Ook op school was het geen leuk les, rekenen! Want de groep 3 kinderen waren al veel vlotter dan zij. Dat deed veel aan haar zelfvertrouwen.

Dus…op naar Juf Michelle. Wij werden begroet door een enthousiaste en jonge juf. F. voelde zich meteen welkom en kreeg een enorme boost in haar zelfvertrouwen. Stapje voor stapje leerde ze niet alleen dat cijferwerk leuk  was, maar ook dat je de leven van een zonnig kant moet bekijken en dat een foutje niet erg is. Ook andere vakken werden behandeld en zo groeide onze dochter in vele vakken, niet alleen rekenen.

Na een paar keer zei de juf op school spontaan dat F. het zelfs leuk vond als de rekenles eraan kwam, want nu had mijn dochter structuur en inzicht gekregen! En lachen de anderen kinderen haar niet meer uit.

Een op een aandacht van een enthousiaste juf zorgt voor veel vooruitgang – dat kan een juf in een klas of een ouder naar mijn mening niet bereiken in zo’n korte tijd. Juf Michelle heeft de gave om een kind zelfs voor eten van kikkerbillen enthousiast te krijgen, denk ik!

Wij maken nu even een stop om te kijken hoe het verder gaat. Een hulp hebben we nu voor altijd en de basis is goed gelegd. Hier kunnen we op bouwen.

(Dit bericht is geplaatst op 25-05-2014)

Meisje, 9 jaar (groep 5)

Geschreven door moeder
Onze in beelden denkende dochter veranderde van een vrolijk en blij meisje in een gefrustreerd en snel in haar wiek geschoten kind. Ze was vastbesloten dat ze tóch niet kon rekenen en inmiddels was ze ook niet meer heel bereikbaar voor uitleg in de klas.
Via via hoorden we van juf Michelle en aan het eind van de zomervakantie hadden we een kennismakingsgesprek. Al gauw zagen we vonkjes over de tafel vliegen en bij het uitzwaaien van juf Michelle vertelde onze dochter me dat ze eigenlijk best wel zin had in de bijles van juf Michelle. Twee keer per week komt juf Michelle nu om haar vanaf de grond af aan, het getallensysteem en rekenen uit te leggen op de manier zodat mijn dochter het snapt. En soms hoor ik ze vanuit de kamer samen lachen, heerlijk! Net wat onze dochter nodig heeft: lekker wat lucht in het serieuze leren! Langzaam maar zeker zien we haar vooruit gaan wat we super vinden. Maar het fijnst van alles vinden we dat mijn dochter weer zichzelf is: vrolijk en blij! Ze heeft er weer zin in!

Doordat juf Michelle de gedachtegang van onze dochter begrijpt en daarop inspeelt, wordt de lesstof begrepen en kan ze nu weer mee met school!

(Dit bericht is geplaatst op 14-03-2014)

Meisje, 12 jaar (brugklas)

Geschreven door moeder (op Facebook)
Michelle, Super bedankt voor de huiswerkbegeleiding. Je hebt ons en vooral ook B. geweldig goed op weg geholpen. Ik kan je aan iedereen aanbevelen die ondersteuning zou kunnen gebruiken. Zéér professioneel.
Liefs van ons xxx

(Dit bericht is geplaatst op 20-10-2013)